Kura ir labākā "souls" spēle?

Slēgts
Skhen
Galvenais administrators
Galvenais administrators
Komentāri: 4700

21 Feb 2023 13:47

Dark Souls, Demon's Souls, Nioh, Elden Ring, Mortal Shell, Bloodborne un vēl citas. Kādas esi spēlējis? Un kuru uzskati par labāko?

Mana pirmā pieredze ar "souls" tipa spēli bija ar Nioh 2. Ne tā labākā pieredze. Neiesaku nevienam jauniņajam sākt ar šo spēli 😅. Man tā neatstāja labu iespaidu. Bet Demon's Souls mainīja priekštatu. Teju vai iemīlējos spēlē.

Esmu dzirdējis, ka labākā "souls" spēle ir Dark Souls vai Bloodborne. Un jā, arī Elden Ring kļuva par skaļu spēli un gāza rekordus. Taču pēc Demon's Souls un Mortal Shell vēlos uzspēlēt vēl kādu līdzīgu spēli. Pēdējā laikā metu acis uz Bloodborne. Kaut kas uzrunā...
Image
Ned
1. līmenis - |Iesācējs|
1. līmenis - |Iesācējs|
Komentāri: 18

22 Feb 2023 14:27

Personīgi es "souls" žanru iesāku ar PS4 iegādi un Bloodborne spēli, biju ieintriģēts spēlē. Ņemot verā, ka agrāk nebiju spēlējis tādu žanru, pēc pirmajām stundām, gribējās kontrolieri izšķaidīt pret sienu un domāju, kāpēc vispār nopirku PS4 priekš Bloodborne :E :)) Bet pēc pirmajiem uzvarētajiem bosiem, viss pamazām sāka izdoties arvien labāk un ievilka mani azartā. Rezultātā izgāju Bloodborne uz platīnu ar visiem endingiem, kā arī izgāju DLC The Old Hunters, kurš padarīja spēli tikai labāku.
Pēc tam sāku meklēt spēli, kas varētu dot līdzīgas izjūtas, nākamo uzsāku spēlēt Dark Souls 2: Scholar of the First Sin, kuru daudzi uzskata par sliktāko DS spēli. Kopumā man patika spēle, bet salīdzinājumā pēc Bloodborne likās jau daudz vienkāršāka, kā arī paši bosi neatstāja paliekošu iespaidu.
Pabeidzot DS2, ap to laiku tieši iznāca Dark Souls 3, kurā es laikam būšu ielicis visvairāk stundas, 3 reizes izieta galvenā spēle un visi DLC + cīnīšanās PvP arēnā. No visām trim DS spēlēm, DS3 būs iemīļotākā.
Vairākas reizes mēģināju sākt spēlēt Dark Souls, bet tā kā biju pieredzējis jaunākas DS spēles vispirms, nekādīgi nevarēju pierast lēnākām cīņas mehānikām. Tā arī joprojām neesmu izgājis spēli.
Tālāk izmēģināju Nioh, sākumā spēle likās grūtāka, salīdzinot ar DS spēlēm, bet apgūstot jaunos cīņas mehānismus un izmantojot efektīvi distances ieročus, jau likās pat vieglāka. Teikšu tā, uz to brīdi laikam bija labākā "souls" žanra spēle, ko nebija veidojuši FromSoftware veidotāji. Bet ap spēlēs vidu pietrūka pretinieku tipu variācijas, spēles līmeņi likās pārāk līdzīgi, bosi viegli aizmirstami, final boss vispār bija smieklīgs.. spēlei 6 no 10 ballēm :))
Nākamo izgāju Sekiro: Shadows Die Twice, kur nācas apgūt jauņas iemaņas (parry & deflect), nevarēja viens vienā izmantot to paši pieeju kā citās DS tipa spēlēs. Pietrūka, ka nebija iespējams veidot dažādus "buildus" kā citās DS spēles. Bet spēlē netrūka jaunu cīņas mehāniku, pretinieku veidu, kuri patīkami pārsteidza.
Vēl acīs iekrita Remnant: From the Ashes, "souls" spēle tikai ar šaujamieročiem, kopumā nav slikta spēle, ideja interesanta, bet līdzīgi, kā ar Nioh pretinieku variācijas pietrūka un pati spēles pasaule pārāk tukša, vienmuļa.
Laikam sliktākā "souls" žanra spēle, ko esmu spēlējis bija ~ The Lords of the Fallen.. cīnas mehānika drausmīga, sajūta, ka personāžs koka klucis. Pretinieku, bosu AI vienkārši stulbs. Redzēs, ko Lords of the Fallen 2 sniegs, spēles treileri, jau "iespaidīgi" :))
Vēl izmēģināju Nioh 2, bet tā arī līdz galam neizgāju spēli, pazuda interese ap spēles vidu. Kopumā uzlabojums salīdzinot ar pirmo daļu.
Nu un protams pagājušā gada GOTY spēle ~ Elden Ring, spēlējot spēli es jutu, ka tā ir bijušo FromSoftware spēļu apkojums vienā spēle, kas nebija slikti, jo viņi bija paņēmuši to labāko no visām spēlēm un izveidojuši kaut ko tik pazīstamu, bet tai pašā laikā citu spēli. Katru jauno spēles lokāciju centos izpildīt uz 100%, bet rezultātā ap spēles vidu izdegu, jo spēles kartes apjomi nogurdināja mani, iespējams arī pie vainas "souls" žanra pārdozēšana.. ko izjutu jau spēlējot Nioh 2. Viennozīmīgi Elden Ring ir viena no "souls" žanra labākajām spēlēm, ko esmu spēlējis. Domāju kaut kad atgriezīšos piebeigt spēli. :))
Gribētu vēl uzspēlēt Demon's Souls, bet pagaidām negribas pirkt PS5, pagaidīšu, kad vairāk visādu PS5 ekskluzīvu spēļu iznāks. Mortal Shell arī rezultātā, kaut kā palaidu garām.
Tā nu beigšu savu eseju..
Manā skatījumā saraksts, no labākās uz sliktāko "souls" žanra spēli, kuras esmu spēlējis:
Bloodborne, Elden Ring, Dark Souls 3, Sekiro: Shadows Die Twice, Nioh 2, Dark Souls 2, Nioh, Dark Souls, Remnant: From the Ashes, The Surge, The Lords of the Fallen
Skhen
Galvenais administrators
Galvenais administrators

25 Feb 2023 00:28

Ar mani bija līdzīgi. Sākumā domāju, ko es te spēlēju? Nervi teju vai čupā. Bet, lai kā gribētos cīnīties un sev pierādīt, tā arī Nioh 2 nepiebeidzu. Tā nolāpītā pūce pielika punktu :)) .

Bet Demon's Souls kaut kā paķēra, izgāju to ar baudu. Tiesa, brīžiem arī pakaitināja, bet tā apbalvo ar patīkamām sajūtām, kad tiec tālāk. Vēlāk sapratu, kur tas sāls šim žanram. Viennozīmīgi iesaku, tā patlaban ir mana mīļākā "souls" spēle, kādu esmu spēlējis.

Izklausās, ka Bloodborne ir labs gabals, un tā ir tava labākā "souls" spēle. Es arī tai došu iespēju. Noteikti pavisam drīz :). Tik žēl, ka tai nav kaut kāds Remastered, Next-Gen vai kāds cits vizuāls uzlabojums.

Vēl interese ir par Black Myth: Wukong, kas iznāks nākamgad vasarā.
Image
Ned
1. līmenis - |Iesācējs|
1. līmenis - |Iesācējs|
Komentāri: 18

28 Feb 2023 11:36

Atceros to pūci Nioh 2 :)), pavadīju kādu pustundu cīnoties ar to.. kamēr beidzot tiku galā ar to.

Jā tiešām žēl, ka priekš Bloodborne izstrādātāji nav izlaidošu atjauninājumu priekš PS4 Pro vai PS5. Varam tikai sapņot par 60 fps ar uzlabotu grafiku. Drīzāk laikam sagaidīsim spēles fanu portu uz PC..

Black Myth: Wukong pēc videoklipiem vizuāli un cīņas ziņā izskatās iespaidīgi, šo spēli arī gaidu.

Kā arī martā iznāk Wo Long: Fallen Dynasty, Nioh 2 pēctecis no Team Ninja izstrādātājiem.
Notkiller
30. līm. - ✦ Meistars ✦
30. līm. - ✦ Meistars ✦
Komentāri: 308

01 Mar 2023 00:35

Mans Izieto Souls Spēļu saraksts:
Dark Souls
Dark Souls 2
Dark Souls 3
Blooborne
Sekiro
Demon's Souls
Nioh
Nioh 2
The Surge
The Surge 2
Code Vein
Elden Ring

Iespējams ka kaut ko esmu piemirsis. Visas spēles izņemot abas Nioh ir izietas uz platīnu + DLC.
Pirmā spēle ko spēlēju bija Dark Souls 2 SOFS. Pagrūts sākums bija līdz pieradu kā jāpēlē spēle.
Kura labākā? Grūti pateikt..
Image
Skhen
Galvenais administrators
Galvenais administrators

04 Mar 2023 17:38

@Notkiller

Pieļauju, ka tev Dark Souls ir mīļākā "souls" spēle :).
Visu cieņu, ka esi izgājis tik daudz šī žanra spēles. Kura bija visgrūtākā?
Image
Slēgts