TV priekš PS5
-
- 50. līm. - ☆VETERĀNS☆
- Komentāri: 1578
Manā gadījumā tas maksāja 100eur.
P.S. Ja ir pacietība un velme pasam to darīt samazinat izmaksas, to kalibresanas aparatu var iznomat plus tam visam vajag laptopu, lai jejupladet kadu tur programmu, lai pieslegt to pie Tv.
Nezinu, cik noma maksā, nemaz neinteresejos, jo šajā lauciņā nejutos drošs, ka man sanāks.
-
- 50. līm. - ☆VETERĀNS☆
Dundukss, to meistaru es atradu caur vienu kantori, kas nodarbojas ar monitoru kalibrešanu. Sazvanīju viņus un tad viņi man iedeva nr, kas sadarbojas arī ar viņiem ar kalibrēšanu.
Velak vakara iemetīsu saiti, caur kurieni es atradu to meistaru. Pa tiešo kontaktus diez vai ka atradīšu, nesaglabaju tel.
P.S. Te ir posts ar saiti, ko man biedrs bija ielicis, pēc kuras zvanīju.
http://konsoles.lv/forums/viewtopic.php?f=70&t=21967
Velak vakara iemetīsu saiti, caur kurieni es atradu to meistaru. Pa tiešo kontaktus diez vai ka atradīšu, nesaglabaju tel.
P.S. Te ir posts ar saiti, ko man biedrs bija ielicis, pēc kuras zvanīju.
http://konsoles.lv/forums/viewtopic.php?f=70&t=21967
- dzekans
- 29. līm. - ≛Lietpratējs≛
- Komentāri: 294
-
- 9. līmenis - |Iesācējs|
- Komentāri: 99
galvenā fīča, lai izbaudītu to ko PS5 vai X spēj izdvest ir nepieciešams HDMI jaunais 2.1 ports uz TV kas spēj atbalstīt 4k 120hz, mūsdienu standarts, kas ir lielakoties visos TV ir 2.0b kas max var izspiest 60fps uz 4k, salīdzinājumam 2.0b spēj pārraidīt max 18gbps, 2.1 HDMI - 48gbps. Tad protams nāk visas papildus fīčas VVR, G-sync, ALLM... etcdzekans wrote: ↑02 Feb 2021 09:25Es lasu pa tiem TV te forumā, liekas ka visi ir sūdi un tikai normāli sākas virs 1K eirikiem, 4K, 55 collas vienu brīdi TET varēja arī pa 400 eirikiem nopirkt! bet neticu, ka tas būtu ok! kautkādus parametrus jau izņemot collas un ka ir 4K vajadzētu vēl paskatīties, tikai kurus?
-
- 50. līm. - ☆VETERĀNS☆
Topika jega un atšķirība starp Tv cenam nosaka vairaki faktori.
Piemeram Tv pa 500-600 eur būs IPS panelis 8bit + frc (tas ir pats lētakais un attela kvalitatē nekad nebūs izcils melnais tonis, sīkas detaļas un ļoti plaša krasu palete. (Ja pareizi atceros, tad 16 miljoni krasu toņi.) un ja fonā ir balts un melns, tad VIENMĒR baltais tonis uz ekrana daļu melno zonu izgaismos un padarīs pelēku.
Nakamais kas jau ir dārgaks, tas ir VA panelis, (parsvara tas ir Samsung un Sony) tas var būt gan kā 10bit (miljards krasu toņi) gan arī 8bit + frc (16 miljoni krasu toņi) VA panelim jau melnais tonis būs labaks, detaļas vairak, kontrasts labaks.
Trešais variants jau ir OLED tikai 10bit. (maksimali krasu toņi, izcils melnais tonis, maksimali daudz sīko detaļu.
Lūk, tur ir ta visa starpība starp Tv pa 500eur un 1k+
Ka salīdzinajums piemeram Var braukt ar trešās serijas BMW un septītās serijas. Ar abiem jau no A uz B punktu nokļūs, tikai konfortā ļoti liela starpība. Tas pats arī ar Tv, rada jau viņi visi, tikai lētāks būs ar mazak smalkajam detaļam un švakakam krasu precizitates, ēnam, utt, pret dargaku ar precīzakam krāsam, toņiem, utt...
Piemeram Tv pa 500-600 eur būs IPS panelis 8bit + frc (tas ir pats lētakais un attela kvalitatē nekad nebūs izcils melnais tonis, sīkas detaļas un ļoti plaša krasu palete. (Ja pareizi atceros, tad 16 miljoni krasu toņi.) un ja fonā ir balts un melns, tad VIENMĒR baltais tonis uz ekrana daļu melno zonu izgaismos un padarīs pelēku.
Nakamais kas jau ir dārgaks, tas ir VA panelis, (parsvara tas ir Samsung un Sony) tas var būt gan kā 10bit (miljards krasu toņi) gan arī 8bit + frc (16 miljoni krasu toņi) VA panelim jau melnais tonis būs labaks, detaļas vairak, kontrasts labaks.
Trešais variants jau ir OLED tikai 10bit. (maksimali krasu toņi, izcils melnais tonis, maksimali daudz sīko detaļu.
Lūk, tur ir ta visa starpība starp Tv pa 500eur un 1k+
Ka salīdzinajums piemeram Var braukt ar trešās serijas BMW un septītās serijas. Ar abiem jau no A uz B punktu nokļūs, tikai konfortā ļoti liela starpība. Tas pats arī ar Tv, rada jau viņi visi, tikai lētāks būs ar mazak smalkajam detaļam un švakakam krasu precizitates, ēnam, utt, pret dargaku ar precīzakam krāsam, toņiem, utt...
- Dzhonijs
- **Varonis**
- Komentāri: 1104
Jā, labākais OLED būs labāks par labāko QLED.
Pāris vārdos: atšķirīgas tehnoloģijas. OLED=super melnie toņi, kontrasts un krāsas, bet QLED ir ļoti spilgts ekrāns ar labākajā gadījumā nedaudz gaišākiem melnajiem toņiem un mazliet neprecīzākām krāsām.
Ja TV atradīsies gaišā telpā, kur saule daudz spīd iekšā, tad der apsvērt QLED. Ja nē, tad labāk OLED, bet tad jārēķinās ar vismaz +250 eiro.
- Mr-Dz0nS
- 10. līm. - ⁎Amatieris⁎
- Komentāri: 103
-
- 49. līm. - ✱ Eksperts ✱
- Komentāri: 583
Bija LG, tagad ir Samsungs, bilde spēlēs un filmās ievērojami labāka, skaties vai kaut ko ar VA paneli tajā budžetā nevar dabūt, ja pareizi atminos tad spēlēm krietni labāks par IPS matricu.
-
- 50. līm. - ☆VETERĀNS☆
Lg Nano ir krietni sliktaks par QLED - Nano Ips panelim, melna krasa ir briesmīga.