man jau bija zināms sen, ka DualSense kontrolieriem ir izplatīta anologa "driftošana" un nopriecājos, ka pašam ar to nav problēmu.
kopš PS/kontrolieru iegādes ir pagājis tieši gads un un nu man abiem kontrolieriem analogs sāka driftot (abiem kreisais).
1. kontrolieris - kreisā anologa centrējums novirzījies uz kreiso pusi (bez apstājas reģistrē signālu, itkā spriestu anologu uz kreiso pusi).
2. kontrolieris - kreiso anologu virzot uz labo pusi tiek reģistrētas nekorektas darbības. piem. pavelkot anologu uz labo pusi tiek reģistrēta kustība pa labi, bet uzreiz papildus arī pa kreisi/uz augšu/uz leju (pilnīgs randoms).
abus kontrolierus pārbaudīju uz PC ar diagnostikas app.
garantija derīga no sony centrs. aiznesot šiem jārēķinās (pēc darbinieka teiktā) ar vismaz 2 nedēļām, kuru laikā kontrolieri ceļo uz francijā esošu rūpnīcu, kurā tiek veikta diagnostika un defektācijas lēmuma pieņemšana.
saskaroties ar šo problēmu veikalā vaicāju -
- kad saņemšu jaunos kontrolierus, vai es varu izvēlēties melnā krāsā esošos - precīzu atbildi nesaņēmu, bet šo gan jau panākšu uz vietas (cenu starpība = 0). loģiki manai idejai - iztēlojos, ja reiz melnie ir svaigāka ražojuma, varbūt tehniski arī updeitotāki!? (šo nezinu - varbūt man kāds var pateikt).
- vai nav iespējams tikt pie kāda demo kontroliera, kamēr esmu palicis vispār bez - nekā. šis man neapmierina. uzskatu, ka būtu nepieciešams ieviest maiņas kontrolierus sony centram, kurus izsniegt šādos gadījumos (protams, tikai fantāzija). pat veikala darbinieks man sniedza informāciju, ka tā tik tiešām ir masveida problēma un daudz kontrolieru tiek viņiem nests uz veikalu (pēc Sony darbinieka teiktā gan vairāk problēmas esot ar X pogu).
Ok! kontrolieri nodoti uz garantiju, ko tālāk... jāatrod maiņas kontrolieri/s. GoStation, aiziet!! čoms pa ceļam ieskrēja paķert (7.50 Eur/nedēļa par vienu kontrolieri) 2 kontrolierus.
kad tiku pie kontrolieriem konstatēju sekojošo -
- abi kontrolieri super dirty, tā ka rokās ņemt negribējās, līdz tika notīrīti ar dezifnficējošiem līdzekļiem (ok, šī varbūt ir tikai mana problēma).
- abi kontrolieri izlādējušies uz 0.
- vienam kontrolierim nestrādā mikrofons (nekas nopietns, bet nu nestrādā)
- otram kontrolierim tieši identiska anologa problēma, ka manam kontrolierim, kuru uz garantiju aiznesu (centrējums uz kreiso pusi).
Par GoStation vēl viens "Fun Facts" - čoms izņemot abus kontrolierus uz vietas samaksāja 15 eur par 1 ned. (2x kontrolieri) un vienīgais, ko GoStation darbinieks pretī pavaicājis ir viņa tel. nr.
nekādus citus datus nav sniedzis. respektīvi, tika "iegādāti" 2 kontrolieri ar defektiem par 15 eur. itkā deals labs.... pēc tam vēl tos abus varētu uz Sony un garantiju aiznest
vai no biedriem vēl kāds ir saskāries ar šadu, vai līdzīgu problēmu?
varbūt var ko ieteikt?
varbūt kāds zin, vai melnie kontrolieri ir tehniski pārāki par orģinālajiem baltajiem?
Ko iesākt ar GoStation?